Adrian Albu, supraviețuitor Colectiv, și-a anunțat candidatura la Primăria Sectorului 5 al Bucureștiului din partea Partidului REPER

Adrian Albu, supraviețuitor al tragicului eveniment de la Colectiv, și-a anunțat candidatura pentru funcția de Primar al sectorului 5 al Bucureștiului. Evenimentul de prezentare a avut loc duminică, 26 noiembrie 2023, ora 10:00, în fața Primăriei Sectorului 5.

La eveniment au fost invitați și și-au arătat tot sprijinul Ramona Strugariu – eurodeputată și copreședintă a partidului REPER, Dragoș Pîslaru – deputat european și copreședinte al Partidului REPER, respectiv, Cătălin Teniță – deputat și copreședinte REPER București.

Adrian Albu și-a asumat misiunea de a aduce schimbări semnificative în viețile oamenilor și în administrația locală. Planul său pentru Sectorul 5 include deschiderea a trei centre medicale permanente care să asigure furnizarea de servicii medicale esențiale pentru cetățenii vulnerabili ai sectorului.

De asemenea, în programul său electoral se regăsește inițierea de programe educaționale dedicate celor care doresc să-și completeze studiile sau să se reorienteze profesional, pentru a ajuta cât mai mulți locuitori ai sectorului aflați în situații de vulnerabilitate să aibă un nivel de trai decent.

Fondurile pentru aceste inițiative pot fi obținute prin susținerea activităților economice generatoare de venituri din taxe în sector. Dezvoltare urbană bine planificată, facilități fiscale companiilor care își stabilesc sediul în Sectorul 5 și care angajează rezidenți ai acestui sector și sprijin pentru IMM-uri pentru acces transparent și corect la achiziții publice. Adrian Albu a subliniat importanța prioritizării siguranței cetățenilor și a reducerii corupției în administrația publică, ca cerință esențială pentru dezvoltare economică.

„Nu este vorba doar despre incendiul de la Colectiv, orice moarte este o tragedie, cu atât mai mult cu cât poate fi evitată prin măsuri de siguranță elementare. Siguranța cetățeanului trebuie să devină prioritatea principală a oricărei administrații. Și este prioritatea mea. Reducerea corupției din sistem conduce în final la salvarea de vieți!”, a declarat Adrian Albu în cadrul evenimentului de prezentare a candidaturii.

Candidatul din partea REPER consideră că sectorul se confruntă cu o realitate dură a sărăciei pentru mulți dintre locuitorii săi: „Noi suntem în politică pentru că vrem să oferim o alternativă pentru sectorul 5. Avem, în același sector, sărăcie lucie la un kilometru de bogăție exorbitantă. E Cotroceniul și, la celălalt pol, Ferentariul care arată groaznic, sunt oameni care au nevoie de o soluție pentru a face un pas înainte, pentru a nu fi marginalizați. Oamenii au nevoie de încredere. Ne dorim centre medicale în care oamenii să poată avea parte de asistență gratuită, asistență pe care oamenii nu și-o permit în momentul de față”, a mai punctat Adrian Albu.

Adrian Albu dorește să pună accent pe o administrație eficientă și transparentă în cheltuirea banilor publici, în care interesul cetățeanului să primeze.

El a invitat funcționarii publici care împărtășesc aceleași obiective și valori de integritate să se alăture echipei sale pentru a dezvolta împreună o administrație care să fie un sprijin și un aliat, nu o piedică în viața comunității.

Pentru mai multe informații și pentru a contribui la proiectele sale, puteți contacta echipa sa de campanie prin intermediul adresei de email contact@adrianalbu.ro sau pe pagina sa de Facebook.