Alin Mituța

Alin Mituța este deputat european din decembrie 2020. Înainte de a prelua mandatul în Parlamentul European, a lucrat timp de peste 10 ani în trei instituții europene și în Guvernul României, ca secretar de stat și șef de cabinet al fostului premier Dacian Cioloș.

Este absolvent al unui master în afaceri europene la Institutul de Studii Politice din Paris (Sciences Po) și are, de asemenea, două licențe în Studii europene și Științe politice din partea SNSPA București, respectiv a Universității Paris X. Este cofondator și fost director al organizațiilor neguvernamentale Europuls – Centrul de Expertiză Europeană și Platforma România 100.

În Parlamentul European este membru al comisiilor pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI), control bugetar (CONT), dezvoltare regională (REGI), afaceri constituționale (AFCO), muncă (EMPL), industrie, cercetare și energie (ITRE) și al delegațiilor pentru Republica Moldova și EURONEST.

În 2022 a cofondat proiectul REPER pentru a continua angajamentul pentru care a intrat în politică, acela de a contribui la o Românie europeană, dezvoltată și la o Uniune Europeană din ce în ce mai integrată.