Alin Prunean

Este economist și antreprenor, implicat de peste 20 de ani în proiecte dedicate comunității. A făcut studii de marketing și management la Cluj și București, apoi a înființat Fundația pentru Educație și Dezvoltare Locală AGAPIS, cu un portofoliu de proiecte dedicate comunității. În paralel a pus bazele Centrului de Voluntariat Zalău, cu peste 300 de persoane implicate și a coordonat primul Consiliu Local al Tinerilor din mediul rural, cu proiecte în parteneriat cu mai multe țări europene. A fost coordonatorul echipei de facilitare a Proiectului de Dezvoltare Rurală al Băncii Mondiale în Sălaj, apoi a înființat Intreprinderea Socială Valea Barcăului, care valorifică produsele locale.

Alin Prunean a creat, în parteneriat cu Fundația Adept Transilvania, cel mai exclusivist produs românesc, care pune în valoare bogățiile Transilvaniei. Este trainer specializat pe managementul și marketingul produselor locale și colaborează cu unele dintre cele mai active ONG-uri din țară. În ultimii ani, a creat platforma online Colțul Românesc, ce susține și promovează produsele românești, iar de curând a lansat un proiect de solidaritate: portalul BUN din Sălaj, care facilitează, gratuit, relația dintre consumator și producătorul local. A constituit și coordonat Comunitatea Locală RO100 Zalău, una dintre cele mai active comunități din întreaga rețea, apoi a făcut pasul spre politică. A fost ales coordonator regional PLUS pentru județele din NV României, apoi deputat în circumscripția nr. 33 Sălaj

În Parlamentul României face parte din 2 comisii: Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, și Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.