Cătălin Teniță

Cătălin Teniță este deputat în Parlamentul României, unde este activ în următoarele comisii permanente:

Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale – Vicepreşedinte (până în sep. 2022), Subcomisia pentru respectarea și apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor români aparținând minorității rome, Subcomisia pentru societatea civilă – Preşedinte Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

În Parlament, el promovează proiecte dedicate bibliotecilor ca huburi comunitare, reducerea TVA la cărți și publicații digitale, dar și pârghii menite să susțină educația, precum Masa Caldă în școli pentru copiii României sau Mic Dejun Bun la Școală. Prioritare sunt și prevenirea și combaterea traficului de persoane, sănătatea reproductivă pentru femei, susținerea voluntariatului, integritatea aleșilor locali, sancționarea gravelor abuzuri împotriva drepturilor omului și nu numai.

Cătălin Teniță a fost activist civic, antreprenor în IT, specialist în comunicare și comunități digitale. A creat un business de succes care acum funcționează singur, TreeWorks, un ONG care acum funcționează singur, Geeks for Democracy, acum lucrează ca să ducă acest model și în politică. Cătălin Teniță este și unul dintre cei 20 de Eisenhower Fellows din România.

Am ales REPER pentru că mulți oameni dragi, pe care îi respect si cu care am stat în stradă, civic sau în campanii, au decis să construiască o alternativă pe scena politică. Și pentru că eu cred în ei și cred în concurență. Pentru că îmi plac provocările. Pentru că și eu, ca noi toți, suntem urmașii unor generații neîntrerupte de exploratori, de oameni care au curajul să meargă înainte pe drumul lor.