De ce?
Pentru că nu mai putem face lucrurile cu jumătăți de măsură și compromisuri nerezonabile.
Pentru că există o cale. Există soluții. Există resurse. Se poate o Românie mai bună.

Puterea de cumpărare a fiecăruia dintre noi scade în fiecare zi. Bunăstarea promisă nu a devenit realitate decât pentru foarte puțini.

Nu s-au găsit soluții pentru cei mai expuși sărăciei. Nu există un sprijin real pentru a face față creșterii prețurilor la alimente, la energie, la combustibil, la transport.

Nu are nimeni un plan pentru antreprenori, pentru cei care creează sau dezvoltă o afacere în România.

Nu vedem un ajutor real pentru copii, tineri, pentru familii sau pentru pensionari.

O criză alimentară mondială provocată de război bate la ușă și nu discută nimeni despre soluții reale, pe termen lung, pentru agricultorii şi consumatorii români.

Războiul de la granițele României e un pericol direct și real, dar nu suntem pregătiți să facem față amenințărilor complexe pe care le aduce, de la securitate energetică la atacurile împotriva democrației, de la atacuri hibride şi dezinformare la redesenarea granițelor.

Avem bani europeni pentru a ne reveni dintr-o pandemie fără precedent, dar îi ignorăm. Tot pandemia ne-a arătat din nou slăbiciunea teribilă a sistemului de sănătate.

România educată nu există nici pe hârtie și nici în școlile din această țară.

România are, totuși, resurse pentru toți cetățenii ei.

Trăim o perioadă de incertitudine.

Trebuie să depășim această perioadă împreună. Avem nevoie de siguranță, de solidaritate, de încredere, de răspunsuri convingătoare la problemele cu care ne confruntăm, explicate cu înțelegere, cu calm şi optimism.

Avem nevoie de o țară în care oamenii să nu se mai simtă pe cont propriu.

Avem nevoie de oameni politici care să facă aceste lucruri, care să fie în contact cu cetățenii, să spună lucrurilor pe nume, să asculte, să ofere soluții.

Avem nevoie de realism și de pragmatism.

Privim spre viitor. Avem o viziune: o Românie prosperă, puternică, sigură, europeană. Vrem o Românie a valorilor și a soluțiilor.

Avem ambiția de a construi un proiect care să asigure prosperitatea și competitivitatea României pe termen lung, bazate pe un sistem de educație solid, conectat la realitățile prezentului şi orientat spre viitor.

Credem în muncă, în dreptate, în bun-simț, în cinste, în responsabilitate, în moderație.

Credem în reprezentarea egală a femeilor şi a bărbaților, în toleranță şi în respect.

Suntem cetățeni români şi suntem cetățeni europeni. Rămânem fideli valorilor noastre. Rămânem ancorați în familia centrist-liberală europeană şi vom continua să lucrăm pentru reînnoirea Europei.

Credem în bună-voința și în bună-credința tuturor celor care vor să ni se alăture şi vor să muncească în continuare în echipă, în serviciul țării. Nu credem în minciuni și în scandaluri. Nu acceptăm găștile și interesele tribale puse mai presus de binele țării.

Credem în tradiție și în puterea înnoirii. Ne adresăm celor care, ca noi, cred în libertate, în unitate, în solidaritate, celor care vor o Românie puternică, dreaptă, educată, o economie competitivă și inovatoare bazată pe muncă, inițiativă și antreprenoriat, celor care cred într-un stat de drept solid, recentrat pe misiunile lui esențiale.

Credem în capacitatea noastră ca popor de a învăța din greșeli, de a merge mai departe, de a construi împreună.

Credem în puterea democrației şi a dialogului. Ne adresăm acelora dintre voi care sunt pregătiți să vină alături de noi în lupta împotriva extremismului, a demagogiei şi a populismului, împotriva corupției, împotriva vânzătorilor de iluzii şi de bani publici.

Dacă împărtășești aceste crezuri, hai cu noi.

Este momentul responsabilității, al competenței și al maturității.

Ne adresăm tuturor celor care vor să definească un nou orizont pentru România europeană.

Cum?

Vă propunem să învățăm din greșelile trecutului, să ni le asumăm şi să construim împreună o ofertă politică bazată pe deschidere, pe transparență, pe implicare, pe refuzul talibanismului ideologic. Este momentul responsabilității, al competenței și al maturității.

Dacă împărtășești aceste crezuri, dacă dorești să vii în acest proiect, indiferent de vârstă, de experiența profesională, de studii, de credință, de etnie, de orientare sexuală, indiferent dacă ai mai făcut sau nu politică, îți propunem să lucrăm împreună pentru a da României europene resursele de care are nevoie.

Există o cale nouă. Există soluții.

Există o Românie mai bună.

Alătură-te →