Oana Cambera: Am făcut un pas mai departe pentru una dintre măsurile necesare pentru sprijinul victimelor violenței domestice

Vești bune din Senat! Am făcut un pas mai departe pentru una dintre măsurile necesare pentru sprijinul victimelor violenței domestice! Proiectul de lege ce prevede facilități pentru încadrarea în muncă a victimelor violenței domestice a fost adoptat ieri de Senat.

Partidul REPER înțelege că fenomenul violenței domestice este un fenomen social complex, și, de aceea, va susține întotdeauna proiecte menite să sprijine victimele acestui fenomen în parcursul lor de redobândire a independenței.


Oana Cambera, deputată REPER pentru circumscripția Ilfov:

„Prin acest proiect propunem măsuri care vor reduce riscul de excluziune socială a victimelor violenței domestice, susținând femeile abuzate să își recapete independența, să se poată detașa de abuzator și să nu revină în mediul de abuz din motive financiare. Proiectul va susține victimele violenței domestice care fie nu au fost niciodată încadrate în muncă, fie și-au pierdut locul de muncă, poate chiar din cauza relației de abuz, prin includerea lor în categoria șomerilor beneficiari de programe de formare profesională, iar angajatorii care le încadrează în muncă vor fi beneficia de un stimulent. Combaterea violenței de gen va rămâne o temă importantă pe agenda mea parlamentară privind condiția femeii și egalitatea de gen, pe care le voi cuprinde și susține în cuprinsul Manifestului Partidului REPER.”

În continuare, proiectul va merge la Camera Deputaților unde avem încredere că va avea un parcurs bun, în plenul Senatului fiind votat aproape în unanimitate cu 104 voturi PENTRU și 2 abțineri.

Pentru detalii despre acest proiect de lege, parcursul său legislativ și alte proiecte de lege pe tema violenței domestice vă invităm să urmăriți pagina colegei noastre Oana Cambera, deputată de Ilfov.