Oana Cambera, deputată de Ilfov, și senatorul de Dâmbovița Dragoș Popescu au lansat Campania „Împreună pentru aer curat”

Poluarea aerului contribuie cu până la 30% la apariția accidentelor vasculare cerebrale

Aerul poluat afectează aproape toate organele

În România peste 29.000 de oameni mor anual din cauza unor boli asociate poluării atmosferice

Riscul îmbolnăvirilor cauzate de poluare este de 10 ori mai mare pentru copii

Poluarea este o problemă majoră de sănătate publică!

Nu mai avem timp! Ne îmbolnăvim în fiecare zi! Doar în luna ianuarie peste 250 de persoane, doar în Ilfov, au sesizat Garda de Mediu cu privire la aerul irespirabil!

Ce face majoritatea de la guvernare? Nimic.

👉 Noi avem o parte din soluție, în Parlamentul României, unde am inițiat anul trecut un proiect de lege împreună cu colegul meu, senatorul REPER Dragoş Popescu.

❗️Solicităm URGENTAREA adoptării acestui proiect de Camera Deputaților.

❌ Proiectul a primit avize favorabile, însă așteaptă de prea mult timp să primească un raport de adoptare și un vot în plenul Camerei Deputaților.

Oana Cambera, deputată de Ilfov, și senatorul de Dâmbovița Dragoș Popescu au lansat Campania „Împreună pentru aer curat”, ce include o petiție găzduită de platforma Declic.

Această campanie reprezintă un apel adresat cetățenilor, specialiștilor în probleme de mediu și ONG-urilor care lucrează pentru protecția mediului să se alăture inițiativei pentru a debloca acest proiect legislativ, prin semnarea petiției din primul comentariu.

Cu ce vine proiectul de lege în ajutorul luptei pentru îmbunătățirea calității aerului:

crearea de rețele de senzori pentru monitorizarea calității aerului și asigurarea accesului la date deschise din RNMCA prin punerea acestora la dispoziţia publicului;

extinde competențele Gărzii Naționale de Mediu în privința măsurării calității aerului;

crearea unui organism pentru gestionarea și monitorizarea calității aerului, care promovează deciziile incluzive, cu participarea mediului academic și a societății civile;

introduce o nouă obligaţie, în sarcina titularilor de activitate, de a transmite Gărzii Naţionale de Mediu rezultatele monitorizărilor în timp real, precum şi de a posta pe site-urile proprii valorile monitorizării;

definirea altor poluanţi care acum nu sunt măsurați.

Este în joc sănătatea ta și a celor dragi ție! Semnează și tu! ⬇️

Petiția: https://campaniamea.declic.ro/petitions/impreuna-pentru-calitatea-aerului-inconjurator