Partidul REPER sărbătorește astăzi Ziua Internațională a Tineretului în stradă, alături de tineri

Astăzi, 12 august, reprezentanți ai Partidului REPER, printre care s-au numărat și copreședintele REPER, europarlamentarul Dragoș Pîslaru, precum și deputatul Cătălin Teniță, au participat la o acțiune stradală prin care au atras atenția asupra faptului că România are în prezent cu un milion mai puțini tineri decât la ultimul recensământ, precum și că șomajul în rândul tinerilor a crescut de 4 ori în ultimul an.

Organizația de tineret a Partidului REPER, REPER Youth, a organizat astăzi un flashmob în Piața Universității, dispunând statistici dureroase despre prezentul tinerilor din România și oferind soluții pentru un viitor mai bun.

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru, copreședintele REPER a declarat: “Am răspuns cu drag invitației tinerilor REPER de a ieși cu ei în stradă și a atrage atenția asupra faptului că peste jumătate din tinerii României trăiesc în mediul rural, dar nu au acces la oportunități, despre faptul că tinerii cu dizabilități nu sunt considerați suficienți de abili încât să fie integrați complet în societate și de faptul că în ultimul deceniu 100 000 de tineri au plecat din România. În calitate de Președinte al Comisiei de Muncă și Afaceri Sociale în Parlamentul European, politicile de și pentru tineret sunt o prioritate pentru mine și am depus eforturi considerabile pentru a le oferi programe și proiecte prin care pot fi sprijiniți și se pot dezvolta. Sper ca România să aibă înțelepciunea de a-și sărbători noile generații prin mai multe fonduri, activități și proiecte dedicate lor.”

Copreședinții REPER Youth, Armand Epurescu și Tana Foarfă, reamintesc: “Exact aum un an, împreună cu câțiva tineri curajoși, puneam bazele acestei organizații de tineret, cu 10 repere clare în minte. De atunci și până acum, sute de tineri au venit alături de noi pentru a-și construi prezentul și viitorul așa cum își doresc ei să arate. Inițiativa de azi a avut scopul de a le ura un sincer ‚La mulți ani!’ tinerilor care se aflau de dimineață în zonă, de a vedea dacă rezonează cu mesajele noastre de a crește implicarea tinerilor în politică, de a oferi mai multe programe pentru sprijinirea sănătății mintale în rândul tinerilor, de a incorpora educația sexuală în școli și de trăi într-o Românie pro-europeană.”