Partidul REPER și-a ales liderii

Partidul REPER și-a ales liderii:

Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru,

copreședinții aleși la conducerea Partidului REPER

COMUNICAT DE PRESĂ

7 mai 2023, București: Partidul REPER – Reînnoim Proiectul European al României – și-a ales liderii și structura de conducere centrală, în cadrul Adunării Generale a Membrilor, care a avut loc sâmbătă, 6 mai, la Palatul Parlamentului. Copreședinții Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, care sunt și cofondatori ai organizației politice alături de europarlamentarii Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache și Alin Mituța, au fost aleși pentru un nou mandat.

La Adunarea Generală REPER au fost aleși de asemenea nouă reprezentanți la nivel regional, câte unul pentru fiecare regiune, prin votul exclusiv al membrilor:

  • Cătălin Teniță (București-Ilfov);
  • Andrei Lupu (Sud-Muntenia – județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița);
  • Cristina Rizea (Sud-Est – județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, Tulcea, Constanța);
  • Cristian Ichim (Nord-Est – județele Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani);
  • Lorant Sas (Nord-Vest – județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj);
  • Irina Sorescu (Centru – județele Alba, Mureș, Sibiu, Brașov, Harghita, Covasna);
  • Daniel Toda (Vest – județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara);
  • Iustin Dumitrescu (Sud-Vest – județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea);
  • Marius Olaru (Diaspora).

Pentru reprezentarea națională, 12 membri au fost aleși pe baza a două competiții distincte, una pentru șase poziții de membru al Biroului Național rezervate femeilor, una pentru șase poziții de membru rezervate bărbaților: Oana Cambera, Simina Tulbure, Camelia Sălcudean, Ioana Mihăilă, Ștefania Hodorog, Andreea Leonte, Dragoș Tudorache, Alin Prunean, Alin Mituța, Liviu Iolu, Iulian Hatmanu, Cristian Băin. Dintre aceștia, Andreea Leonte, Simina Tulbure și Cristian Băin provin din Organizația de tineret REPER Youth.

Membrii aleși ai Comisiei Naționale de Cenzori sunt Eva-Alexandra Lificiu și Ilinca Nae, iar ai Comisiei Naționale de Arbitraj, Cătălin Mihai Chirița și Andrei Gabriel Golgoțiu.

Pentru Comisia Juridică a REPER, au fost aleși ca membri Victor-Lucian Ghiulai, Filip Truța, Nicolae Axel Donuțiu și George-Sebastian Lukacs.


Conducerea organizației de tineret, REPER Youth

Aleși în calitate de copreședinți REPER Youth au fost Tana Foarfă și Armand Epurescu. Pentru Biroul Executiv Național REPER Youth, au fost aleși Anamaria Nicoleta Ciobanu, Andreea Ivona Camen, Anamaria Betina Burada, Alexandru Goguță, Alexandra Mariana Pavelescu, Andrei Daniel Vătășescu Predi și Cristina Patricia Precup-Pop.

Mandatele de reprezentare ale tuturor membrilor aleși au durata de doi ani.

Copreședinta Partidului REPER, Ramona Strugariu, arată că „REPER va lansa cea mai importantă și susținută campanie pro-europeană a unui partid politic din România. Marele nostru pariu politic de astăzi și pentru viitor este Uniunea Europeană. Și construim pașii cu care România să devină relevantă în Europa. Aceasta este arma cea mai puternică pe care o avem împotriva extremismului, naționalismului, vulnerabilităților, sărăciei, propagandei: mai multă Europa!”.

Dragoș Pîslaru, copreședintele Partidului REPER, subliniază la rândul său că „Opoziția nu mai poate fi inertă într-o țară condusă spre faliment. Avem nevoie de maturitate, unitate, avem nevoie să abandonăm orgoliile. Autosuficiența, autoizolarea și ignorarea partenerilor proeuropeni reprezintă o mare greșeală. Din partea REPER, deschiderea va exista oricând. Vrem să oferim României ceea ce merită: drumul european!”.

Manifestul pentru Tineret REPER, Manifestul „România la Feminin”, Lansarea Institutului Repere pentru Democrație

Adunarea generală a membrilor Partidului REPER a inclus și lansarea a două teme majore pentru societatea românească: Manifestul pentru Tineret REPER, Manifestul pentru Egalitatea de gen REPER „România la Feminin, alături de lansarea Institutului Repere pentru Democrație (IRD).

În cadrul dezbaterii „Pledoarie pentru o Românie europeană”, experții invitați au prezentat zece repere pro-europene pentru modernizare, stat de drept, dezvoltare economică, energie, știință, inovare, educație, cultură, securitate, apărare și politică externă.

O idee centrală a dezbaterii a fost că democrația pare astăzi un dat, însă, în contextul creșterii curentului eurosceptic, alimentat de Rusia, al demagogiei și populismului, este nevoie să fie apărată cu fermitate. Campaniile de dezinformare de pe rețelele sociale trebuie urgent contracarate prin măsuri inteligente, iar presa independentă trebuie susținută.  

Concluzia discuțiilor: apartenența la Uniunea Europeană ne-a ajutat și ne-a forțat să menținem direcția indicată de busola strategică a democrației europene. România europeană este singura șansă pe care o avem și se concretizează persoană cu persoană, proiect cu proiect, reușită cu reușită.

Vă mulțumim.

Partidul REPER are o orientare asumat pro-europeană. Aduce în discuția publică reprezentarea egală a femeilor și bărbaților în deciziile naționale și militează pentru îmbunătățirea condiției femeii în România. Este o construcție politică deschisă tuturor cetățenilor cu inițiativă, o platformă pentru toți cei care vor să fie parte din schimbarea României. Este un partid care pariază pe generațiile viitoare şi investeşte în tineri, crede în antreprenoriat şi este atent la nevoile antreprenorilor, dar ocroteşte, prin măsurile propuse, şi pe cei vulnerabili. În REPER, regulile de funcționare, programul politic și statutul au fost realizate în colaborare cu membrii organizației.

Pentru că o Românie puternică se construiește într-o Europă puternică.

Pentru că Partidul REPER vine cu soluții reale și eficiente. 

Pentru că REPER este partidul proeuropean al României.