REPER: Pensii pe hârtie și pe datorie, prima minciună electorală pentru 2024 a lui Ciolacu

Partidul REPER consideră că Guvernul PSD-PNL face din noua lege a pensiilor prima minciună electorală pentru 2024 păcălind populația că avem bani pentru creșteri. Copreședintele REPER Dragos Pîslaru cere ca politicienii să nu se mai bage peste drepturile de pensie ale românilor.

“Pensiile trebuie să crească automat cu inflația și nu din pixul politicienilor de la guvernare. Sunt trei mari minciuni pe care le aruncă în public Guvernul Ciolacu:
1. Cresc pensiile de la anul cu 40%
2. Nu vor crește taxele în 2024
3. Nu ne vom împrumuta la fel de mult anul viitor
Astfel, guvernul Ciolacu spune că noua lege a pensiilor vine să corecteze inechitățile dintre cei care au muncit la fel dar au ieșit la pensie în ani diferiți și promite o recalculare. Ce nu spune Guvernul este ca din 2017 PSD promite recalcularea și n-a fost în stare să se țină de promisiune. Cum ar reuși să facă Ciolacu într-o lună ce de la Olguța încoace nu s-a făcut de 8 ani?”, explică Pîslaru.

În discursul premierului Ciolacu se vorbește de echitate, dar de fapt păstrează pensiile speciale.

”Este aproape criminal că Guvernul se joacă cu așteptările pensionarilor, promitându-le bani care nu există. Trecerea acestei legi pe repede înainte fără dezbatere în Parlament, în condițiile în care femeile vor trebui să muncească mai mult cu 3 ani până la pensie, arată indiferența lor totală față de statutul femeii din România. Nu le se respectă pe deplin drepturile și le marginalizează”, mai arată copreședintele Reper, Dragoș Pîslaru.

“Acest guvern trebuie să plece și să lase oameni profesioniști care sa repună pe linia de plutire finanțele, economia și politicile sociale. În an electoral să aibă decența să nu falimenteze țara complet!”, afirmă Dragoș Pîslaru.