România la feminin: o pledoarie pentru egalitatea de gen (11 martie, Brașov)

Femeile sunt 52% din populația României. Vocea lor contează şi trebuie auzită. O țară vizibilă nu poate avea femei invizibile.

REPER pregătește lansarea unui document programatic pentru egalitate de gen, unic la nivelul partidelor politice din România, cu propuneri şi măsuri legislative curajoase pentru creșterea egalității de gen, a reprezentării femeilor în politică, pentru susținerea rolului lor activ în societate și în economie.

Dincolo de agende specifice, însă, egalitatea de gen este o temă pe care trebuie să o susțină cât mai multe partide politice şi pe care trebuie să o încurajeze societatea. O Românie cu modele care inspiră, o Românie educată în spiritul parteneriatului şi al egalității, o Românie cu oameni independenți economic, pregătiți pentru noile provocări profesionale de pe piața muncii, liberi în alegerile pe care le fac, o Românie în care violența nu mai este o traumă națională, ci un accident marginal, va înțelege şi va susține mai bine egalitatea de gen.

În acest context, copreședinta REPER, Ramona Strugariu, organizează sâmbătă, la Hotel Belfort Brașov, începând cu ora 15:00, evenimentul România la feminin: o pledoarie pentru egalitatea de gen, o dezbatere cu politicieni din principalele partide politice ale României şi o consultare amplă a societății civile și a mediului antreprenorial cu privire la cum ar trebui să arate agenda de gen a României.

Vă aşteptăm! Înscrierile se fac completând formularul pe acest link.